Zelfstandige behandelcentra en klinieken

Lairesse ziekenhuisfarmacie: kwalitatief hoogstaande zorg voor ZBC en klinieken.

Lairesse ziekenhuisfarmacie richt zich met haar farmaceutische dienstverlening op zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) en klinieken die kortdurende zorg verlenen. Of uw organisatie nu verzekerde of onverzekerde zorg biedt, Lairesse ziekenhuisfarmacie staat voor u klaar.

Farmaceutische expertise voor ieder medisch specialisme

Welk medisch specialisme uw ZBC of kliniek ook heeft, Lairesse ziekenhuisfarmacie biedt u de farmaceutische oplossingen die aansluiten bij uw behoeften van uw organisatie. Onze farmaceutische expertise richt zich op alle medische specialismen, zoals:

 • Orthopedie
 • Oogheelkunde
 • Cosmetische geneeskunde
 • Dermatologie
 • Bariatrie
 • Plastische chirurgie
 • Neurologie
 • Gynaecologie
 • Cardiologie

Farmaceutische ondersteuning voor elke ZBC of kliniek

Wij werken als Lairesse ziekenhuisfarmacie met ZBC’s en klinieken van elke omvang, of het nu gaat om kleinere klinieken met één behandelkamer, klinieken die ziekenhuisverplaatste zorg bieden of een ZBC met volledig ingerichte operatiekamers.   

Onze farmaceutische diensten

De farmaceutische dienstverlening van Lairesse ziekenhuisfarmacie wordt voor uw organisatie op maat afgestemd. Wij bieden ZBC’s en klinieken de volgende farmaceutische ondersteuning:

Farmaceutische dienstverlening op maat

Tijdens onze samenwerking inventariseren wij welke farmaceutische behoeftes uw ZBC of kliniek heeft. Op basis van uw wensen en behoeften maken wij een plan op maat en zorgen dat dit plan op de juiste manier in uw organisatie wordt geïmplementeerd. Zo bent u er zeker van dat u voldoet aan de actuele wet- en regelgeving rond medicatiebeheer en medicijnverstrekking. Als u dus met Lairesse ziekenhuisfarmacie werkt dan voldoet u aan de:

 • Geneesmiddelenwet
 • Wet Kwaliteit, Klachtenafhandeling en Geschillen Zorg (WKKGZ)
 • Veldnorm Veilige principes in de medicatieketen
 • Richtlijnen voor de zorg toegespitst op medicatie, zoals het voor toediening gereed maken van medicatie, medicatieoverdracht en medicatieverificatie.

Korte lijnen en gerichte aandacht

Wij geloven als Lairesse ziekenhuisfarmacie in korte lijnen en gerichte aandacht. Bij ons dus geen eindeloze bureaucratie, maar een persoonlijke, effectieve en efficiënte aanpak van uw dagelijkse farmaceutische processen en uitdagingen. Deze korte lijnen onderhouden wij ook met alle verschillende certificerende en inspecterende instanties die betrekking hebben op uw farmaceutische processen. Hierdoor beschikken we altijd over de meest recente kwaliteitsnormen waarop getoetst kan worden. Op die manier bent u er zeker van dat nieuwe farmaceutische wet- en regelgeving snel en adequaat door ons zal worden doorgevoerd.

Trotse sponsor van de branchevereniging van zelfstandige klinieken

Per jaar leveren ZBC’s en klinieken medisch specialistische zorg aan bijna 1,5 miljoen patiënten. Daarom zijn wij sponsor van de branchevereniging van Zelfstandige Klinieken in Nederland (ZKN). Zelfstandige behandelcentra en klinieken die zijn aangesloten bij het ZKN hebben een ZKN-keurmerk dat jaarlijks wordt getoetst door onafhankelijke certificeringsinstanties. Op die manier dragen we eraan bij dat geleverde zorg in zelfstandige behandelcentra en klinieken ook in de toekomst veilig en van hoge kwaliteit blijft.

Ook voor ZBC’s en klinieken zonder ZKN-keurmerk

Is uw zelfstandige behandelcentrum of kliniek niet gecertificeerd met het ZKN-keurmerk? Ook dan kunt u bij ons terecht, want wij bieden elke ZBC of kliniek dezelfde farmaceutische diensten en kwaliteit.

Geïnteresseerd in onze farmaceutische dienstverlening?

Bent u geïnteresseerd in wat Lairesse ziekenhuisfarmacie voor uw zelfstandig behandelcentrum of klinieken kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier