Cosmetische praktijken en klinieken

Cosmetische praktijken en klinieken

Als cosmetische praktijk of kliniek staat u voor de uitdaging om te blijven voldoen aan alle vereiste kwaliteitsstandaarden. Vooral nu het vak cosmetisch arts KNMG sinds juli 2022 een beschermde titel is en als een erkend medische discipline is naast de andere medisch specialismen staat. Lairesse Ziekenhuisfarmacie helpt u graag met op maat gemaakte oplossingen om de cosmetische zorg in uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Verzekerd van kwaliteit en veiligheid

Medicatiebeheer, medicatieverstrekking en de bijbehorende farmaceutische processen zijn een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsstandaarden die gelden voor uw cosmetische praktijk of kliniek. Met de farmaceutische expertise van Lairesse Ziekenhuisfarmacie bent u verzekerd dat medicatieprocessen aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Wij hebben onze farmaceutische kwaliteitsnormen uitgewerkt in een basisset aan protocollen: de Basisset Veilige Zorg Medicatie (BVZM).

Basisset Veilige Zorg Medicatie (BVZM)

De Basisset Veilige Zorg Medicatie (BVZM) bevat alle essentiële farmaceutische kwaliteitsdocumenten die nodig zijn voor een veilige en efficiënte medicatiepraktijk in uw cosmetische praktijk of kliniek. U kunt deze basisset overnemen in het kwaliteitshandboek van uw Kwaliteits Management Systeem (KMS). Zo bent u altijd verzekerd van de juiste farmaceutische werkwijze in uw cosmetische praktijk of kliniek, zoals het voor toediening gereed maken (VTGM) van medicijnen als botulinetoxine A.

Altijd up-to-date met regelgeving en kwaliteitsnormen

Lairesse Ziekenhuisfarmacie heeft nauw contact met certificerende instanties, inspectiediensten en brancheverenigingen die voor de cosmetische geneeskunde van belang zijn. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte van de actuele kwaliteitsnormen waarop u als organisatie getoetst kan worden. Zo zorgen wij ervoor dat uw praktijk voorop blijft lopen in naleving van de voorschriften die gelden voor de cosmetische zorgbranche en voorkomt u een hoop ellende.

Daarnaast hebben wij actief contact met de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), zorgverzekeraars en andere instanties die toetsen op de kwaliteitsnormen rondom medicatie in de cosmetische zorg.

Onze farmaceutische diensten

De farmaceutische dienstverlening van Lairesse ziekenhuisfarmacie wordt voor uw cosmetische praktijk of kliniek op maat afgestemd. Wij bieden de volgende farmaceutische ondersteuning:

 • Levering van medicatie en medische hulpmiddelen
 • Farmaceutische toezichthouding
 • Farmaceutische consultancy en scholing
 • Medicatieveiligheid

Specifieke dienstverlening voor cosmetische praktijk of kliniek

Lairesse ziekenhuisfarmacie levert maatwerk voor elke cosmetische praktijk of kliniek die bij ons is aangesloten als klant. Onze farmaceutische dienstverlening is als volgt op te delen:

 • Kwaliteit
  • Jaarlijkse (farmaceutische) audit op (iedere) locatie door gecertificeerde ziekenhuisapotheker (Lead auditor QMS ISO 9001 – IRCA)
  • Terugkoppeling verbeterpunten na audit
  • Basis set Veilige Zorg Medicatie (BVZM)
 • Levering medicatie en medische hulpmiddelen
  • Scherpe tarievenSnelle levering
  • Logistieke dekking door heel Nederland
 • Farmaceutische inhoudelijke ondersteuning
  • Oplossingen voor implementatie van elektronisch voorschrijfsysteem (EVS)Laagdrempelige consultaties van ziekenhuisapotheker (antwoord binnen 24 uur)Farmaceutische scholing voor artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners.
  • Advies en begeleiding bij implementatie van farmaceutische aspecten in het kwaliteitsmanagementsysteem (KWS).

Mist u iets in deze lijst? Neem contact met ons op en wij zorgen dat uw farmaceutische vraag op de agenda komt te staan en geïmplementeerd wordt in een maatwerkplan voor uw cosmetische praktijk of kliniek.

Sponsor van de NVCG

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is een officieel erkende organisatie die zich richt op cosmetische geneeskunde. Hun hoofddoel is het verbeteren van de kwaliteit en het verstrekken van goede informatie over medische cosmetische behandelingen. Om te zorgen dat deze missie op koers blijft, is Lairesse Ziekenhuisfarmacie sponsor van de NVCG.

Geïnteresseerd in onze farmaceutische dienstverlening?

Benieuwd naar wat Lairesse Ziekenhuisfarmacie voor uw cosmetische praktijk of kliniek kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het verbeteren van uw farmaceutische processen en het leveren van hoogwaardige zorg aan uw cliënten.

Contactformulier